یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

دعوت وزیر خارجه طالبان از هند برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان

دعوت وزیر خارجه طالبان از هند برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان  وزیر خارجه حکومت طالبان، هند را به سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان دعوت کرد، همچنین از دهلی‌نو خواست با بازگشایی مرز واگه، تجارت بین دو کشور را تسهیل کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 14
کد خبر: ۲۹۱۷۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، «امیر خان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در جریان یک کنفرانس خبری در دهلی نو از هند برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان دعوت کرد و از دهلی‌نو خواست با بازگشایی مرز واگه، تجارت بین دو کشور را تسهیل کند.

متقی همچنین تصریح کرد: «امیدواریم بازدیدهای ما تأثیر مثبتی بر روابط هند و افغانستان داشته باشد. حجم تجارت ما با هند بیش از یک میلیارد دلار است. خوشنودیم که دولت و نخست‌وزیر تصمیم گرفته‌اند مأموریت فنی در کابل را به سطح سفارت ارتقا دهند. فرصت‌های کاری فراوانی در افغانستان وجود دارد و پس از 45 سال، صلح گسترده‌ای در کشور حاصل شده است. به‌خاطر این صلح، مردم از سراسر جهان برای اهداف دیپلماتیک به افغانستان می‌آیند.»

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین اذعان داشت که با «سوبرامانیام جی شنکر»، وزیر خارجه هند دیدار و در زمینه‌های اقتصاد، تجارت و مسائل دیگر گفتگو داشته است.

امیر خان متقی اعلام کرد افغانستان صلح‌آمیز است و قصد ندارد با هیچ کشوری وارد درگیری شود.

وی در پاسخ به خبرنگاران درباره درگیری‌های مرزی اخیر با پاکستان اظهار داشت: «ما نمی‌خواهیم با کسی درگیر شویم. در افغانستان صلح برقرار است. پاکستان تنها همسایه ما نیست؛ ما پنج همسایه دیگر هم داریم و همه با ما روابط خوبی دارند.»
بر اساس گزارش‌ها، حکومت طالبان همچنین طی سه سال گذشته به طور کلی از شرکت‌های کشورهای مختلف  از جمله روسیه، چین، ایران، ترکیه، قطر، انگلیس، ازبکستان و قزاقستان برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن دعوت کرده و با برخی از آن‌ها قراردادهایی را نیز امضا کرده است.

برخی از شرکت‌ها و بازرگانان هندی نیز به ویژه در زمینه فلزات، سنگ‌های قیمتی و نفت و گاز، رسماً علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در داوطلبی‌ها ابراز کرده‌اند که این نشان‌دهنده تحولات جدید در عرصه‌های اقتصادی و دیپلماتیک بین افغانستان و هند است.

گفتنی است مسیر زمینی کلیدی گذرگاه واگه/آتاری که بین شهرهای لاهور در پاکستان و آمریتسار در هند قرار دارد، تنها مسیر زمینی است که افغانستان از طریق خاک پاکستان می‌تواند با هند تجارت کند و به عنوان سریع‌ترین مسیر تجاری بین دو کشور شناخته می‌شود اما تجارت افغانستان از طریق مرز واگه به شدت تحت تأثیر تنش‌ها و روابط سیاسی میان هند و پاکستان قرار دارد. /تسنیم

کلمات کلیدی: افغانستان هند
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار